hovenier

Ben jij graag buiten en creatief bezig? Ben jij een echte aanpakker en fysiek sterk? Dan is een baan als Hovenier misschien wel iets voor jou! Bij Fiksen Personeelsdiensten krijg je de kans om deel uit te maken van een professioneel en dynamisch team dat zich specialiseert op het creëren van groene buitenruimtes. Hier is een overzicht van wat deze vacature te bieden heeft en wat er van jou wordt verwacht. Wil je meer weten over een functie als Hovenier? Lees deze tekst dan snel verder!  

Hoe ziet een werkdag van een Hovenier eruit? 

Als Hovenier ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en renoveren van tuinen, parkeren en andere groene buitenruimtes. Je werkzaamheden zijn divers en omvatten onder andere:  

Ontwerp en planning:  

Als Hovenier begin je vaak met het maken van een ontwerp voor bijvoorbeeld een tuin, aan de hand van de wensen van de klant. Hierbij houd je rekening met factoren zoals: de beschikbare ruimte, de bodemgesteldheid, de ligging en het beoogde gebruik van het stuk land dat aangepakt mag worden. Vervolgens maak je een planning voor de aanleg of renovatie van het stuk grond of land.  

Aanleg:  

Een belangrijk onderdeel van het werk als Hovenier is het daadwerkelijk aanleggen van bijvoorbeeld de tuin volgens het ontwerp. Dit omvat het graven van grond, plaatsen van bestrating, aanleggen van borders en gazons, plaatsen van schuttingen en installeren van irrigatiesystemen.  

Beplanting:  

Als Hovenier ben je ook verantwoordelijk voor het selecteren en planten van verschillende soorten planten, bloemen, struiken en bomen. Je hebt kennis van welke planten geschikt zijn voor bepaalde bodemtypes en omgevingscondities en je zorgt ervoor dat de beplanting harmonieus samenkomt in het ontwerp.  

Onderhoud:  

Naast het aanleggen van tuinen, houd je je als hovenier ook bezig met het onderhoud ervan. Dit omvat het snoeien van planten, maaien van gazons, wieden van onkruid, bemesten van de grond en controleren en repareren van irrigatiesystemen.  

Renovatie:  

Soms worden Hoveniers ook ingeschakeld voor het renoveren van bestaande tuinen die in slechte staat verkeren. Dit kan inhouden dat je delen van de tuin moet herontwerpen, verouderende beplanting moet vervangen, bestrating moet repareren of vernieuwen en algemeen onderhoud moet uitvoeren om de ruin nieuw leven in te blazen.  

Als Hovenier heb je een divers takenpakket waarbij je zowel je creativiteit als je vakmanschap kunt inzetten om buitenruimtes te creëren die zowel esthetische aantrekkelijk als functioneel zijn.  

Welke certificaten en diploma’s zijn nodig? 

Om in aanmerking te komen voor deze functie, zijn er verschillende certificaten en diploma’s vereist. Zo heb je een MBO-diploma groenvoorziening op minimaal niveau 2 nodig, ook is een Vca-certificaat nodig om veilig te werk te kunnen aan. Daarnaast is een rijbewijs B prettig voor een functie Tuinman.  

Wil jij ook Hovenier worden? Neem contact met ons op! 

Wil je graag aan de slag als Hovenier gaan en je passie voor groen echt inzetten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Als Hovenier krijg je bij ons de kans om mooie tuinen aan te leggen en te onderhouden in regio Den Haag, Westland en Rotterdam. Je komt te werken in een professioneel familiebedrijf dat zich inzet voor een groene buitenruimte en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Bij ons krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, een vaste baan te krijgen en een bijdrage te leveren aan diverse projecten. Contact met ons opnemen voor meer informatie of om een aantal vragen te stellen, kan via 0187-748003. Ook op de website staat een hoop informatie die jou verder kan helpen!