Detacheren

Detacheren is het tegen een vooraf vastgesteld tarief en voor een vastgestelde periode ter beschikking stellen van personeel. Zowel het (gemiddelde) aantal te werken uren per week als de duur van de inleenperiode staan van tevoren vast. Detacheren biedt meer zekerheid voor de medewerker. Die is immers verzekerd van vast werk voor een bepaalde periode en zal daarom minder geneigd zijn verder te gaan met solliciteren naar andere banen. Voor de werkgever geeft het de zekerheid dat hij in ieder geval voor de afgesproken periode over de ingeleende medewerker kan beschikken.

Wanneer kan het handig zijn om een medewerker te detacheren?

Gedetacheerden worden vaak ingezet op langdurige projecten waar tijdelijk specialistische kennis nodig is, maar detachering kan ook een uitkomst bieden bij tijdelijke vervanging van medewerkers die met zwangerschapsverlof gaan of personeel dat langdurig ziek is. Detacheren vindt voornamelijk plaats met hoger opgeleid personeel.

Wat zijn de voordelen van detacheren?

  • Het gehele werving- en selectieproces van het te detacheren personeel verzorgt Fiksen.
  • Je weet zeker dat je voor de vastgestelde periode de gedetacheerde medewerker kan inzetten binnen je bedrijf.
  • De gedetacheerde werknemer valt onder jouw operationele leiding en toezicht.
  • Je bent geen juridisch werkgever van de gedetacheerde en draagt daarom geen werkgeversverplichtingen.
  • Je hoeft geen personeels- en salarisadministratie te voeren en je hebt geen betalingsverplichtingen bij arbeidsongeschiktheid of ziekte.
  • Je krijgt een online urensysteem tot je beschikking waarmee je de gewerkte uren van het gedetacheerde personeel kunt bijhouden en accorderen.
  • Je kunt beschikken over hoger opgeleid specialistisch personeel voor een vooraf vastgestelde periode zonder zelf dienstverbanden aan te hoeven gaan.

Wat kost detacheren?

De hoogte van het te betalen uurtarief is per gedetacheerde verschillend, Onder andere de leeftijd, werkervaring, opleidingsniveau, duur van het project, reisafstanden, etc. hebben invloed op het tarief. Wanneer je detacheringspersoneel zoekt met de intentie hen later in vaste dienst te nemen, is het verstandig dit van tevoren aan te geven. Niet elke detacheringskracht is namelijk op zoek naar een vast dienstverband. Sommige personen werken liever op flexibele basis, omdat ze zich nog aan het oriënteren zijn op de arbeidsmarkt of omdat ze van afwisseling houden en graag projecten draaien bij verschillen grote bedrijven.

Contact

Neem gerust contact met ons op!

Over ons

Fiksen is een jong en dynamisch bedrijf actief in de arbeidsbemiddeling. Wij bieden diensten op het gebied van uitzenden, detacheren, werving & selectie en zzp-bemiddeling.

Lees verder

Snelle links


Recente vacatures

Hoveniers gezocht!
Vacature Luchtkanalen Monteur bij Fiksen Personeel 
Word Isolatiemonteur via Fiksen Personeel!  

Open sollicitatie?

Geen passende vacature gevonden op de website? Stuur gerust een open sollicitatie. Mail ons jouw cv en vergeet niet de functie waar je naar zoekt te vermelden. Wij gaan met jouw aanvraag aan de slag en nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mail onsBel ons