hovenier

Wij van Fiksen zijn een jong en dynamisch bedrijf actief in de arbeidsbemiddeling. Wij streven naar de perfecte match voor jou. Wie weet is de vacature van Hovenier iets voor jou. Een Hovenier speelt een cruciale rol in het creëren en onderhouden van prachtige tuinen en landschappen. Maar wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen? In deze pagina nemen we je mee door een typische werkdag van een hovenier, van de vroege ochtend tot de late namiddag. Ben jij benieuwd? Lees dan vooral verder.  

De ochtend van een Hovenier 

De wekker van een Hovenier gaat vaak rond 6:00 uur ’s ochtends. De ochtend begint vaak relaxed met wat enkele vaste werkzaamheden. Zo controleert de Hovenier het weerbericht en verzamelt hij de benodigde gereedschappen en materialen. Ook zorgt hij ervoor dat alles klaarstaat voor de taken van de dag. Hierna komt de Hovenier rond 7:00 uur op zijn eerste locatie aan. Dit kan een particuliere tuin, een openbaar park of het terrein van een bedrijf zijn. Dit is altijd verschillend! Op locatie beoordeelt hij de huidige staat van de tuin en stelt hij prioriteiten. Taken die hierbij komen kijken, kunnen afwisselen van snoeien en onkruid wieden tot het planten van nieuwe bloemen en struiken.  

Rond 10:00 uur is het tijd voor een korte pauze. Na zijn pauze gaat hij aan de slag met wat specifiekere taken. Hierbij kun je denken aan het aanleggen van een nieuwe tuin, zoals het plaatsen van bestrating en het installeren van irrigatiesystemen. Daarnaast kan het ook gaan om taken als het verzorgen van bomen en struiken.  

De middag van een Hovenier  

Na de lunchpauze gaat de Hovenier verder. De rest van de middag is hij vaak bezig met het afronden van projecten en het opruimen van de werkplek. Hij zorgt ervoor dat alle gereedschappen worden opgeborgen. Ook moet de tuin er netjes uitzien voor hij vertrekt.  

Als dat allemaal is gebeurd, gaat de hovenier rond een uurtje of 16:00 terug naar het hoofdkantoor. Hier worden de voertuigen en gereedschappen schoongemaakt en onderhouden. Ook wordt de planning voor de volgende dag doorgenomen en voorbereid. In sommige gevallen worden nieuwe materialen en planten besteld, zodat de Hovenier de volgende ochtend direct aan de slag kan.  

Hoogtepunten en uitdagingen  

Klinkt het dag van een Hovenier als een leuke baan voor jou? Het is ook een baan met veel hoogtepunten, maar er komen ook wat uitdagingen bij kijken. Het werk van een Hovenier is zowel fysiek als mentaal veeleisend, maar het biedt ook veel voldoening.  

De hoogtepunten van de dag zijn vaak de momenten waarop een project is voltooid. Het geeft veel voldoening als de klant tevreden is met het resultaat. De uitdagingen van het vak kunnen slechte weersomstandigheden of eventuele technische problemen zijn, maar hier vinden Hoveniers altijd wel een oplossing voor.  

Is de baan van Hovenier wat voor jou? De functie vraagt om planning, hard werken en een passie voor groen. Achter de schermen gebeurt er veel om ervoor te zorgen dat tuinen er op hun best uitzien en bloeien. Valt dit helemaal in jouw straatje? Wij van Fiksen hebben verschillende vacatures openstaan, waaronder die van Hovenier. Neem vooral een kijkje tussen onze vacatures en solliciteer. Zin om verder te praten? Neem gerust contact met ons op.  En volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.