Succesverhaal

Van automonteur tot hovenier in opleiding- Het succesverhaal van Jimmy -

Jimmy volgt zijn passie en besloot te kiezen voor een andere werkomgeving. Eentje waar hij zich in zijn vrije tijd het allerliefste begeeft, de natuur. Hij vertelt over deze carrièreswitch en zijn ervaring met de opleiding tot hovenier. Wie weet is dit vak ook wel iets voor jou.

Je bent jong en je staat voor de keuze wat je later wilt worden. Vaak een lastige beslissing. Ook Jimmy heeft deze keuze moeten maken. Toendertijd koos hij ervoor om een opleiding tot automonteur te volgen.
“Als jonge kerel heb ik een keuze gemaakt om als automonteur te gaan studeren. Maar al snel kwam ik erachter dat daar niet mijn passie lag.

Het roer om

2 jaar geleden besloot Jimmy het roer om te gooien. Hij heeft de keuze gemaakt voor een werkomgeving waar hij in zijn vrije tijd ook graag te vinden is, buiten in de natuur. Via Fiksen is hij bij Ecoplan Groen in Capelle a/d IJssel gaan werken. 
“Tijdens de eerste weken dat ik hier aan het werk was werd ik alleen maar enthousiaster door de samenwerking met de collega’s en de diversiteit van projecten waaraan ik mocht werken.”

Het succesverhaal van Jimmy - van automonteur naar hovenier
Jimmy aan het werk als hovenier in opleiding

Hoveniersopleiding

Een goede keuze dus. En eentje met veel doorgroeimogelijkheden. Zo heeft hij van Ecoplan de mogelijkheid gekregen om een opleiding tot hovenier te volgen.
Dit betekend dat ik 1 dag in de week naar school (Lentiz) ga. Tijdens deze schooldag volg ik de theorievakken. De andere dagen van de week ben ik aan het werk bij Ecoplan Groen. Zo leer ik ook de praktijk van het onderhoud van particuliere- en bedrijfstuinen.”

Recent heeft Jimmy de mogelijkheid gekregen om niet alleen mee te helpen met het onderhoud van particuliere tuinen, maar ook in de aanleg. “Deze volgende stap sluit mooi aan bij het lesprogramma".

Wat het hoveniersvak mooi maakt

Wat Jimmy het allermooiste vindt aan het hoveniersvak?
“Het mooie van het Hovenier zijn vind ik de vrijheid hebben en krijgen om in alle weersomstandigheden buiten te mogen zijn. Wat dan weer goed aansluit op mijn privéleven, omdat ik privé ook altijd buiten in de natuur aan het wandelen ben. Ik kan het iedereen aanraden om als hovenier of groenvoorziener aan het werk te gaan.”

Geïnspireerd?

Begin jouw eigen succesverhaal! Overweeg je een carrièreswitch of sta je aan het begin van je eerste studie? Kortom, wil jij ook aan de slag in het groen? Bekijk onze vacatures, of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze vacatures en helpen je met plezier bij het vinden van de baan die op jouw lijf geschreven is.


Deel dit bericht

Fiksen Personeelsdiensten

Bij Fiksen draait het om jou als persoon. We willen samen bouwen aan jouw toekomst en je helpen je ambities waar te maken. Hierbij is je cv zeker niet onbelangrijk. Maar belangrijker is het voor ons om te weten wie jij bent en wat je wilt.

Op zoek naar een baan? Wij helpen graag.