Wat is detacheren

Wat is detacheren en waar moet je op letten? 

Wat is detacheren en wat is het verschil met uitzenden? Dat zijn vragen die wij, Fiksen Personeelsdiensten, vaak krijgen. Ook worden detacheren en uitzenden vaak door elkaar gehaald, toch hebben ze verschillende betekenissen en toepassingen. In deze uitgebreide tekst gaan we dieper in op wat detachering precies inhoudt, hoe het zich onderscheidt van uitzenden, waar je op moet letten bij detachering en welke voordelen het kan beiden voor zowel de werkgever als werknemer. Denk jij na over detacheren of om als gedetacheerde aan de slag te gaan? Lees dan deze tekst voor alle nodige informatie.  

Wat is detacheren volgens de Dikke van Dale? 

Wat is detacheren? Volgens de dikke van Dale betekent het tijdelijk elders indelen of tewerkstellen. Dit houdt in dat een organisatie een medewerker of medewerkers leent van een derde partij, zoals Fiksen Personeelsdiensten, voor een bepaalde periode. De gedetacheerde werknemer kan in dienst zijn bij het detacheringsbureau en wordt vervolgens bij verschillende opdrachtgevers ingezet voor diverse projecten in zijn/ haar vakgebied en specialisme.  

Wat maakt detacheren anders dan uitzenden? 

Hoewel detachering en uitzenden vergelijkbaar lijken, zijn er belangrijke verschillen tussen beide. Maar wat is detacheren nu precies en hoe verschilt het van uitzenden? Daarom legt Fiksen Personeelsdiensten de grootste verschillen aan jou uit! Detachering is over het algemeen voor langere tijd, terwijl uitzenden vaak voor kortere projecten is. Daarnaast heeft een gedetacheerde werknemer doorgaans meer rechten dan een uitzendkracht. Ook behoudt een gedetacheerde vaak zijn of haar contract, zelfs als een project vroegtijdig eindigt. Dit geeft jou dus meer zekerheid.  

Waar moet je op letten bij detachering? 

Als gedetacheerde of als bedrijf dat een gedetacheerde inleent, zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Flexibiliteit is essentieel, dit geldt zowel voor de gedetacheerde als voor het inlenende bedrijf. Daarnaast is het ook belangrijk om aan elkaar te wennen en te zorgen voor een goede match tussen de werknemer en de opdrachtgever. Fiksen Personeelsdiensten is bewust van de noodzaak van deze prettige match. Om die reden hechten wij hier veel waarden aan bij het samenstellen van zo’n match. Dit doen wij nauwkeurig om zo een langdurige samenwerking te creëren.  

De voordelen van detachering 

Detachering biedt verschillende voordelen voor zowel de werkgevers als de werknemers. Voor organisaties kan het een flexibele oplossing zijn om experts in te huren voor tijdelijke projecten, terwijl gedetacheerde werknemers de kans krijgen om verschillende bedrijven en functie te verkennen en veel ervaring op te doen. Daarnaast leert het team van de inhurende partij een hoop van de expertise van de gedetacheerde medewerker kennen, wat weer bijdraagt aan de professionele ontwikkeling van het team en dus ook van het bedrijf.  

Ga jij aan de slag als gedetacheerde bij Fiksen Personeelsdiensten? 

Bij Fiksen maken we het aanmeldproces als gedetacheerde eenvoudig en transparant. Wil je weten wat detacheren precies inhoudt? Geen zorgen, onze experts staan kaar om al je vragen te beantwoorden. Zodra je bij ons bent aangemeld, gaan we actief op zoek naar passende opdrachten die aansluiten bij jouw kwaliteiten en vaardigheden. Ontdek nu wat is detacheren bij Fiksen Personeelsdiensten en wat het voor jou kan betekenen!  

Heb je nog vragen? 

Heb je na het lezen van deze tekst nog enkele vragen over detachering? Of ben je benieuwd of detachering de juiste oplossing voor jouw organisatie is? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en jou te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw huidige situatie. Groeien in personeelsbezetting of in jouw professionele ontwikkeling doen we samen! Wij zetten ons graag in om jou verder te brengen dan dat je nu bent! Volg je ons al op Instagram en LinkedIn?