wat is detacheren

In deze tekst geven we antwoord op de vraag; ‘Wat is detacheren?’ en lichten we toe wat de voordelen van detacheren zijn. Detacheren biedt een flexibele oplossing voor bedrijven die behoefte hebben aan extra personeel, zonder de verplichtingen van een vast dienstverband. Bij Fiksen Personeelsdiensten begrijpen we de uitdagingen waar bedrijven voor staan en bieden we professionele detacheringsdiensten aan om aan deze behoeften te voldoen. Wil je meer weten over wat detacheren is en hoe wij te werk gaan? Ontdek dan meer in deze tekst!  

Wat is de betekenis van detacheren

Eerst geven we antwoord op de vraag; Wat is detacheren? Detacheren betekent dat we gekwalificeerde personeel ter beschikking stellen aan bedrijven voor een vooraf afgesproken periode. Dit biedt zekerheid voor bedrijven die extra mankracht nodig hebben, maar flexibel willen blijven. Situaties waarin detacheren een ideale oplossing kan zijn, zijn onder meer;  

 • – Structurele toename van de vraag naar personeel.  
 • – Projecten met een vaste start- en einddatum.  
 • – Vervanging van langdurig zieke medewerkers of verlof.  
 • – Behoefte aan specifieke specialistische vaardigheden.  
 • – Intentie om op termijn een medewerker een vast contract aan te bieden.  

Voordelen van detacheren via Fiksen Personeelsdiensten 

 1. 1. Zekerheid: bedrijven kunnen een vaste periode afspreken met de gedetacheerde medewerkers, waardoor ze niet onverwacht kunnen stoppen.  
 1. 2. Gemak: Fiksen Personeelsdiensten neemt het volledige wervingsproces uit handen en regelt alle administratieve verplichtingen zoals; de loonadministratie, vakantiedagen en ziektemeldingen.  
 1. 3. Geen werkgeversrisico: Als werkgever draagt Fiksen Personeelsdiensten de verantwoordelijkheid voor loondoorbetaling bij zieke en afdracht van premies en heffingen. 

Waarom kiezen voor detacheren met Fiksen? 

Nu je antwoord hebt op de vraag; ‘Wat is detacheren?’ Kunnen we toelichten waarom Fiksen Personeelsdiensten een goede keuze is voor jou. We zijn een toonaangevende HR-dienstverlener die streeft naar het maken van de perfecte match tussen bedrijven en gedetacheerden. Met onze uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt en expertise in detacheren, kunnen we snel inspelen op de behoeften van onze klanten. Enkele reden om voor Fiksen Personeelsdiensten te kiezen zijn;  

 • – Professionele én persoonlijke aanpak 
 • – Inzicht in talent en bedrijfscultuur 
 • – Specialisatie in verschillende branches om snel te kunnen inspelen op de specifieke behoeften.  

Kosten van detacheren  

De kosten van detacheren kunnen variëren per project en worden berekend op basis van het aantal gewerkte uren van de medewerker. Het uurtarief wordt bepaald door een omrekende factor die wordt vermenigvuldigd met het bruto uurloon van de medewerker. Het minimumaantal uren wordt vooraf door de klant bepaald. Wil je meer weten over de kosten van het detacheren? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je graag verder.  

Meer informatie over wat is detacheren?

Na het lezen van deze tekst, heb jij antwoord gekregen op de vraag wat is detacheren en wat zijn de voordelen. Zijn al jouw vragen nog niet beantwoord? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op via onze website of kom langs op ons kantoor. Dan behandelen we alle vragen die te maken hebben met wat is detacheren, zodat jij direct aan de slag kan.  

Wil je eerst meer weten over wie wij zijn? Bezoek dan de over ons pagina op de website en leer ons beter kennen! Volg je ons al op Instagram en LinkedIn?