wat is detacheren

Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt detachering steeds populairder. Wat is detacheren nou precies en wat zijn de voordelen voor een gedetacheerde en een werkgever? Fiksen Personeelsdiensten legt het uit! Detachering biedt namelijk verschillende voordelen en kan een waardevolle oplossing zijn voor verschillende situaties, zowel voor de werknemer als de werkgever. Lees deze tekst snel verder en ontdek het zelf!  

Wat is detacheren? Fiksen geeft voorbeelden 

Om goed van start te gaan, geven we eerst antwoord op de vraag: ‘Wat is detacheren nu precies?’. Het detacheren van personeel is een veelvoorkomende manier om personeelstekorten op te lossen. Opdrachtgevers kunnen hun openstaande functie doorgeven aan Fiksen Personeelsdiensten, waarna wij werknemers aanbieden om die specifieke taken uit te voeren. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker. Detachering wordt vaak ingezet wanneer een bedrijf snel extra capaciteit nodig heeft voor een project, maar zich niet wil binden aan nieuwe medewerkers. In plaats daarvan kan het bedrijf ervoor kiezen om tijdelijk personeel in te huren via bijvoorbeeld Fiksen. Dit stelt hen in staat om snel gekwalificeerde medewerkers in te zetten voor de duur van het project, zonder langdurige verplichtingen aan te gaan. Geeft dit antwoord op de vraag: ‘Wat is detacheren?’ Of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op! 

Wat is detacheren in de praktijk? 

In de meeste gevallen werkt een bedrijf samen met een detacheringsbureau, zoals Fiksen Personeelsdiensten, om de geschikte kandidaten voor de openstaande functies te vinden. Het team van Fiksen Personeelsdiensten voert dan de werving en selectie uit en presenteert vervolgens geschikte kandidaten aan het bedrijf. Als het bedrijf akkoord gaat, worden de gedetacheerde medewerkers in dienst genomen bij ons. Dit betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor het salaris, de arbeidsvoorwaarden en andere administratieve zaken.  

De voordelen aan detachering voor opdrachtgevers. 

Detachering van personeel kan interessant zijn voor bedrijven om verschillende redenen. Het biedt een hoop flexibiliteit, omdat bedrijven alleen personeel inhuren voor de duur van het project of de periode waarin extra capaciteit nodig is.  

Een ander groot voordeel voor opdrachtgevers is dat zij snel de juiste expertise in huis halen. Fiksen Personeelsdiensten heeft een groot netwerk van gekwalificeerde professionals in verschillende vakgebieden, waardoor opdrachtgevers toegang hebben tot een grote groep professionals. Dit is handig wanneer de opdrachtgever behoefte heeft aan specifieke vaardigheden voor bepaalde projecten en taken.  

Als laatste zorgt detachering ervoor dat werkgevers geen risico’s op het gebied van personeelszaken. De gedetacheerde werknemer is in dienst bij Fiksen Personeelsdiensten, waardoor wij verantwoordelijk zijn voor administratie, arbeidsrechtelijke zaken en eventuele uitdagingen op de werkvloer.  

De voordelen aan detachering voor de werknemer.  

Allereerst geeft het de medewerkers de kans om te werken bij diverse bedrijven, sectoren en projecten. Hierdoor bouwen ze een gevarieerde loopbaan op en kunnen ze zich professioneel ontwikkelen.  

Daarnaast biedt detachering flexibiliteit omdat medewerkers vaak meer controle hebben over hun werkschema en – omstandigheden. Bovendien kunnen ze door middel van detachering een uitgebreid professioneel netwerk opbouwen met waardevolle connecties voor de toekomst.  

Als laatste worden medewerkers blootgesteld aan nieuwe uitdagingen en leermogelijkheden. Hierdoor wordt hun kennis verbreeden dat draagt bij aan hun professionele groei.  

Wat is detacheren voor jou?  

Wil je profiteren van de voordelen van detachering voor jouw bedrijf of als medewerker? Neem dan vandaag nog contact op met Fiksen Personeelsdiensten en ontdek hoe wij jou kunnen helpen! Samen kunnen we jouw uitdagingen bespreken en op zoek gaan naar een passende oplossing. Of dit nu gaat om het vinden van gekwalificeerd personeel voor jouw projecten of het verkennen van nieuwe carrièremogelijkheden. Wij denken graag met jou mee. Neem dus gerust contact met ons op en laat ons op zoek gaan naar de beste oplossing voor jouw situatie!