hovenier

Ben jij een ervaren Hovenier of vakman/ vakvrouw met expertise in tuinonderhoud en- aanleg? Beheers je ook met precisie het besturen van een kraan en shovel? Of wil je ontdekken of deze functie bij jou past? Fiksen Personeelsdiensten zoekt gedreven Hoveniers om het team te versterken. In deze tekst leggen we uit wat deze functie inhoudt en wat jij kan verwachten! Wil je meer weten over deze functie? Lees deze tekst dan verder! 

Wat is een Hovenier? 

Een Hovenier is iemand die beroepshalve bezig is me het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen en groenvoorzieningen. In tegenstellig tot een tuinman, richt een hovenier zich niet alleen op de onderhoudswerkzaamheden, maar ook op het ontwerpen en aanleggen van tuinen.  

Wil jij aan de slag gaan als Hovenier? 

Als je overweegt om een Hovenier te worden, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt in loondienst gaan bij een hoveniersbedrijf of een eigen bedrijf starten. Werk je in dienst, dan specialiseer je je vaak in specifieke werkzaamheden. Zelfstandige Hoveniers nemen vaak een breder scala aan taken op zich en werken vaak samen met andere vakmensen.  

De werkzaamheden van een Hovenier: 

De werkzaamheden van een Hovenier zijn onderverdeeld in tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Van het maken van een tuinontwerp tot het aanleggen van bestratingen, beplantingen, gazons tot het uitvoeren van onderhoudstaken. Voorbeelden hiervan zijn; snoeien, onkruidbestrijding en meer!  

Als Hovenier bij Fiksen Personeelsdiensten ga je aan de slag met het aanleggen van tuinen en voer je tuinonderhoud uit voor particulieren, gemeentelijk groen, bedrijfstuinen, terreinen van instellingen, bedrijfsplaatsen en meer! Dit doe je zelfstandig óf in teamverband, waarbij je ook verantwoordelijk bent voor het besturen van een kraan en shovel. Jouw taken omvatten onder andere: het snoeien, bosmaaien, heggen scheren, aanplanten van planten, terrassen aanleggen en nog zo veel meer. Een baan als Hovenier is afwisselend en uitdagend.  

Wat heb je nodig voor deze functie:  

Net als bij andere banen, heeft deze functie ook vereisten. Zo wordt er van jou verwacht dat je een MBO (groen) werk- en denkniveau hebt. Ook is een Vca-certificaat verplicht, je werkt namelijk met verschillende zware apparaten en veiligheid op de werkvloer is het allerbelangrijkst. Als Hovenier is het prettig als je in het bezit bent van een rijbewijs B/ E. Naast het besturen van een auto, kan je ook overweg met een kraan en shovel.  

Als laatste zijn eigenschappen ook belangrijk, zo heeft een Hovenier een scherp oog voor detail. Ook heb je passie in het vak en streef je naar het opleveren van kwaliteit. Je werkt graag in een team, maar vind het ook niet erg om alleen aan de slag te gaan. Daarnaast ben je flexibel, je werkt namelijk op verschillende locaties en soms kan een werkdag langer duren dan gepland. 

De arbeidsvoorwaardes van een Hovenier 

Voor de inspanningen die je levert, word je zeker ook goed beloond! Zo krijg je bij Fiksen een passend salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden én heb je direct zicht op een vast dienstverband. Deze krijg je natuurlijk als jij je werk goed doet. Daarnaast zijn er ook een hoop opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Zo kan Fiksen dus een perfecte start of opstap van jouw carrière zijn!  

Direct solliciteren of contact opnemen?! 

Wil jij meer weten over deze functie óf ben je er nog niet helemaal over uit of een functie als Hovenier voor jou is weggelegd? Geen probleem! Bezoek onze website voor meer vacatures of informatie én bezoek de vacature om direct te solliciteren. Heb je meer behoeften aan persoonlijk contact? We zijn te bereiken via de telefoon, e-mail of social media. Zo krijg je snel antwoorden op je vragen en we denken graag met jou mee.