ZZP bemiddeling

Ga door ZZP bemiddeling aan de slag bij Fiksen en let op deze zaken!

Als je ervoor kiest om door ZZP bemiddeling (zelfstandige) te gaan werken, sta je voor een boeiende bevrijdende uitdaging. Het betekent dat je zelf de regie hebt over waar en wanneer je werkt en welke opdrachten je aanneemt. Het is een stap vol mogelijkheden en vrijheid, maar tegelijkertijd roept het ook veel vragen op. Of je nu al een duidelijk beeld hebt van wat je wilt doen of nog aan het begin staat van jouw eigen reis, het is normaal om je af te vragen hoe je dit moet aanpakken. Bij Fiksen Personeelsdiensten begrijpen we dat er veel op je afkomt. Om die reden geven we informatie over waar jij aan moet denken als je als ZZP’er aan de slag gaat. Wil jij meer weten over het werk als ZZP’er en wat erbij komt kijken? Lees deze tekst dan snel verder!  

Werken door ZZP bemiddeling bij Fiksen Personeelsdiensten  

Eén van de eerste en meest essentiële vragen die je zult tegenkomen, hoe gaat detacheren in zijn werk? Hoe werkt het in de praktijk en wat zijn de voordelen? Detacheren biedt een flexibele arbeidsvorm waarbij je als zelfstandige professionals wordt ingehuurd door een detacheringsbureau om tijdelijk bij verschillende opdrachtgevers te werken. Het geeft je de mogelijkheid om te werken aan diverse projecten en om ervaring op te doen in verschillende werkomgevingen, terwijl je toch de zekerheid hebt van een vast inkomen.  

Om je op weg te helpen in dit nieuwe avontuur hebben we een uitgebreid stappenplan opgesteld om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij elke stap van dit proces.  

Schrijf jezelf in bij de Kamer van Koophandel 

De eerste stap die je moet zetten als ZZP’er is, je inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dit is een eenvoudige procedure waarvoor je een afspraak maakt. Hierbij is je legitimatiebewijs onmisbaar, alleen zo kan je je inschrijven als ondernemer. Na de inschrijving ontvang je een KvK-nummer en word je automatisch bij de Belastingdienst aangemeld. Je krijgt direct jouw btw-nummer mee en ontvangt ook een bevestiging van de Belastingdienst per post.  

Het kiezen van de juiste rechtsvorm 

Als ZZP’er moet je kiezen voor een passende rechtsvorm voor jouw zelfstandige positie. Dit kan bijvoorbeeld een eenmanszaak of een besloten vennootschap (bv) zijn. Het is belangrijk om de verschillende rechtsvormen tegen elkaar af te wegen en te kijken welke het beste bij jouw situatie past. Een eenmanszaak biedt veel vrijheid, maar brengt ook persoonlijke aansprakelijkheid met zich mee. Een BV brengt meer zakelijke bescherming biedt, maar ook meer administratieve verplichtingen met zich meebrengt.  

Het opstellen van een ondernemingsplan 

Een ondernemingsplan is essentieel voor het ordenen van je gedachten en het stellen van prioriteiten. Het helpt je om de risico’s, potentiële klanten en zakelijke kansen in kaart te brengen. Bovendien kan een goed ondernemingsplan van pas komen als je op zoek bent naar investeerders of financiering voor je bedrijf.  

Het afsluiten van de juiste verzekeringen 

Als ZZP’er loop je een bepaald risico, zoals ziekte, arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid. Het is daarom belangrijk om je bedrijfsrisico’s in kaart te brengen en jezelf zo goed mogelijk te beschermen door het afsluiten van de juiste verzekeringen. Denk hierbij aan verzekeringen voor ziekte en arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, pensioen, inboedel en diefstal.  

Door ZZP bemiddeling aan de slag bij Fiksen Personeelsdiensten 

Ben jij een ZZP’er en op zoek naar uitdagende opdrachten? Sluit je dan aan bij Fiksen Personeelsdiensten! Wij bieden een platform waar je jouw expertise kunt inzetten en jezelf verder kunt ontwikkelen. Werk aan diverse projecten, geniet van flexibiliteit en profiteer van ons uitgebreide netwerk van opdrachtgevers! Wij zorgen voor een soepele match tussen jou en de opdrachtgever.  Volg je ons al op Instagram en LinkedIn?