Hé aanpakker! Wil jij jouw groene vingers uit de mouwen steken en houd je van werken in de buitenlucht? Dan is de functie medewerker groenvoorziening iets voor jou. In deze blog lees je wat een groenvoorziener is, welke kennis je in huis moet hebben en wat je als groenvoorziener verdient. 

 • Wat doet een medewerker groenvoorziening?
 • Welke opleiding moet ik volgen om te werken in de groenvoorziening?
 • Opleidingen
 • VCA certificaat
 • Wat verdient een groenvoorziener?
 • Solliciteer op de functie: medewerker groenvoorziening

 • Wat doet een medewerker groenvoorziening?

  Als medewerker groenvoorziening ga je aan de slag met het planten en onderhouden van diverse soorten openbaar groen. Samen met jouw team, onder leiding van een voorman, onderhoud je onder andere  parken, speelplaatsen en begraafplaatsen. Deze plekken laat jij stralen door te harken, heggen te snoeien, graskanten te steken of door schoffelwerk. Afhankelijk van de klus maak je ook gebruik van een bladblazer of een (bos)maaier.

  Welke opleiding moet ik volgen om te werken in de groenvoorziening?

  De eisen die een opdrachtgever stelt om als medewerker groenvoorziening aan de slag te gaan, verschillen nog wel eens. Een bedrijf stelt een afgeronde groenopleiding niet altijd als vereiste.

  Opleidingen

  Wil jij jouw slagingskans op de arbeidsmarkt vergroten? Met één van deze opleidingen op zak zit je goed:

  • Medewerker groen en cultuurtechniek (mbo niveau 2)
  • Medewerker agrarisch loonwerk (mbo niveau 2)
  • Medewerker buitenruimte (mbo niveau 2)

  VCA certificaat

  Het VCA certificaat zie je ook geregeld terugkomen bij groenvoorziening vacatures. Met dit certificaat toon je aan dat je veilig en gezond kunt werken.

  Tip: Veel bedrijven bieden kandidaten de kans om het VCA certificaat gratis te behalen.

  Wat verdient een groenvoorziener?

  Als medewerker groenonderhoud verdien je ongeveer tussen de € 1.700 en € 2.300 bruto per maand. Waar je uiteindelijk op uitkomt is afhankelijk van leeftijd, werkervaring en opdrachtgever.

  Solliciteer op de functie: medewerker groenvoorziening

  Enthousiast over deze baan in het groen? Hieronder vind je een kleine greep uit onze vacatures groenvoorziening. Staat jouw gewenste locatie er niet bij? Op onze website vind je al onze groen vacatures.

  → Medewerker groenvoorziening (Rotterdam)

  → Ervaren groenvoorziener (Kamperland)

  → Zelfstandig medewerker groenvoorziening (Limburg)

  Deel dit bericht
  Fiksen Personeelsdiensten

  Bij Fiksen draait het om jou als persoon. We willen samen bouwen aan jouw toekomst en je helpen je ambities waar te maken. Hierbij is je cv zeker niet onbelangrijk. Maar belangrijker is het voor ons om te weten wie jij bent en wat je wilt.

  Op zoek naar een baan? Wij helpen graag.